fredag 11 januari 2013

Unlikely suspects - Underhållande spel

Gillar du sök och finn spel? Gillar du att försöka lista ut vem som har gjort vad? Gillar du deckare? Då är detta spelet något för dig. Jag kan säga att jag blev förlorad i spelet och fann det mycket underhållande. Här kommer en recension om spelen.Unlikely Suspects

Föreståndaren på Interpol behöver din hjälp. Det finns många skurkar i världen och han behöver hjälp med att spåra 16 brottslingar som finns runtom i världen. Du får undersöka brottsplatsen först och sedan åker du på jakt efter ledtrådar. DU får två scener i taget att undersöka. Du får en lista med föremål som du ska söka upp i scenen som du kommit till. När du har löst dessa scener så får du ledtrådar och det finns ett gäng brottslingar som du ska tya en närmare titt på. DU får bevis och med bevisen kan du ta bort en del misstänkta och förhoppningsvis få en som du kan skicka iväg som misstänkt till fallet du arbetar inom. Det kan vara bevis som till exempel, högerhänt, lång och ljushårig. Det kan finnas några sådana bland de misstänkta och då får du försöka komma underfund med vem som kan ha gjort det. När du tror at du är säker så skickar du iväg den brottslingen till undersökning och är det han eller hon så får du veta det. Även om du har tagit fel man. Hur du kommer fram till dina beslut gör du bäst som följer. Besök rättsläkaren och få reda på vilka vapen som kan ha använts och sedan besöker du de misstänktas lyor och gör sedan din undersökning på djupet. Det finns 16 misstänkta, 8 platser, massor med vapen och tusentals möjliga fall.


Spelets uppbyggnad är super tycker jag. Det är roligt och underhållande och det är ett spel man inte tröttnar på. Speciellt inte om man gillar denna sortens spel. Detta är ju ett söka och finn spel och jag älskar ju sådana spel. Deckare är också något som jag älskar och här har vi båda i ett paket. Kan det bli bättre? Man undersöker platser och ärligt talat så förstår jag inte varför de har vissa föremål som man ska leta efter. Som till exempel katt, hund, orm med mera. Vad gör de i vissa scener? De hör inte scenen till men det är kanske det som är meningen. Det är inte bara i detta spelet som vissa föremål eller djur befinner sig på en plats där de i normala fall inte borde vara. Man undersöker platserna och försöker lista ut vem som har gjort vad. Det är underhållande att försöka lista ut vem som har gjort det samt hur de har gjort det. Man kan tro att man kan gissa sig till det men det är inte lika roligt för man kommer ingen vart med det. Man vill ju klara av ett fall för att kunna komma till nästa. 

Fast detta är ett sök och finn spel som är som de flesta sök och finn spel så tycker jag ändå att detta spel sticker ut ifrån mängden lite. Detta är mer än ett spel som man har en underhållande stund med. Detta är ett spel där man måste tänka till lite och försöka få ihop ledtrådarna. Visserligen så får man lite hjälp på vägen då man kan gå igenom alla misstänkta men lite så är det ju även i den verkliga världen, men här är det lite enklare i och för sig.

Grafiken i spelet är otroligt bra. Det finns massor med föremål som ligger på ställen där de inte borde ligga. Man ser det inte först men när man stirrar in i bilden noga så ser man det till slut. De har fått in föremålen på ett mycket bra sätt. Man får en bakgrund där man tycker att den är jättefin. Bakgrunden är egentligen inte det man alltid ser från början utan när man ser alla föremålen så får bilden en helt annan innebörd. Det är rörliga bilder till en viss del. Man kan se några grenar röra sig om det blåser och man kan se en flagga som vajar för vinden till exempel. Ibland så strålar till och med ljusstrålarna igenom med sina starka ljusstrålar. 
Bakgrundsbilderna passar in med miljön som är lite dunkel och mörk. Inte i sina färger alltid utan mest mörk som i tragiskt då det har skett ett mord. Ljudet är bra. Man hör en viss bakgrundsmusik men det är inget jag märker av faktiskt. Den passar in i miljön och det ljud man hör när man har hittat ett föremål är super tycker jag. Då det är svårt att hitta alla föremål ibland så är det bra med ljud då man har hittat ett. Det kan ju vara så att man stirrar sig blind och man hittar inget föremål. Då kan man använda sig av Hint knappen som finns längst ner till höger. Den gör så att du kan välja vilket föremål du vill ha hjälp med att hitta.Den visar då genom ett förstoringsglas vart föremålet är i scenen. Denna Hint knapp laddas upp igen så det går att använda den igen.
Sammanfattningsvis så kan jag säga att detta är en deckargåta där man ska söka efter ledtrådar så man kan fånga in mördaren. Du har ett visst antal vapen och brottslingar som du kan leta efter. Du söker efter föremål och tar en titt på brottslingarna. Eliminerar några då du ser vilka vapen som använts och om brottslingen stämmer in på profilen. Spelet är underhållande och inte likadant som de flesta spel inom denna genre. Detta spel är mer underhållande att spela faktiskt. Jag rekommenderar detta spel och det får full pott i betyg av mig. Det vill säga fem stjärnor av fem möjliga. Det går att få tag på BigFish.com. Där kan du spela gratis i en timma och vill du sedan ha det så kostar det bara 60 kronor. Du får flera timmars underhållning och det ena fallet är inte det andra likt.


Instagram
Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...