tisdag 12 februari 2013

Avigsidan på myntet

Då sitter jag här. Mådde bra för en stund sen men det ändrades snabbt. Man får inte vara glad för länge.

Varför känns det som att jag alltid måste förklara för människor varför jag sitter vid datorn? Jo för att jag får gliriga kommentarer. Jag har fått det sen jag skaffade datorn i stort sett. Nja...inte i början för då hade jag bara 3 barn. Men när jag fick 5 barn. Herregud. Jag fick höra hur mycket som helst. Jag kunde helt omöjligt ha tid att sitta vid datorn. Jag hade väl annat att göra? Jag flyttade till Öland och fick två barn till. Nu kunde jag helt omöjligt ha tid. Jag hade väl barn att ta hand om?

Jag blir så fruktansvärt tröt på dessa kommentarer om att jag sitter vid datorn. Får jag lov att ha ett eget liv? Jag har väl ett jag med om jag inte minns fel. Jag må ha 7 barn men lite egentid måste jag för sören få ha?

Vad gör jag vid datorn då? Jo jag skriver ett blogginlägg då och då. Jag skriver recensioner och jag kan skriva en och annan status på facebook. En statusinlägg tar ju inte många sekunder.

Allt jag gör gör jag för barnen. De vill ha det och det vill ha det och de vill ha det. Jag gör så gott jag kan för att uppfylla deras önskningar, men det har ju faktiskt konsekvenser. Det innebär att jag måste sitta lite vid datorn.

Man ska inte synas. Man får inte synas. Man ska vara osynlig och tassa som en mus. Det är så det känns att jag måste göra ibland.

Den enda sida jag är inne på förutom min blogg är Facebook. Jag funderar på att ta bort den. Då kan ingen säga något om att jag är där. Det känns inte roligt att ens gå in där när man vet att det sticker i ögonen på folk. Jag har fått höra det i flera år att jag bara sitter vid Facebook och då är jag sällan där ändå. Jag går in en eller två ggr om dagen. Det tar några sekunder. Jag får upp notiser i ena hörnan på datorn om det är någon som har skrivit. Är det mina barn då går jag naturligtvis in och tittar efter.

Jag är vuxen människa och ska inte behöva förklara mig eller ens be om ursäkt för att jag försöker ha ett liv. Då menar jag ett liv fast jag har barn. Jag är faktiskt inte bara mamma fast det är den rollen som går först. Jag har alltid satt mig själv sist. Med bevis i min hand för hade jag inte gjort det så hade jag inte mått som jag gör heller.

Instagram
Intressant?

5 kommentarer:

 1. När människor dömer eller kastar negativa saker på en så är det ofta klokt att man sätter upp en liten mur framför sig innan man tar åt sig. Låt det som sägs studsa tillbaks i ditt sinne och tänk efter:
  Handlade det där om mig eller om den som sa det?
  Du kommer bli förvånad över hur ofta det hela handlar om den personen som sa det.

  Jag hatar när andra försöker få en att leva efter deras normer och värderingar, när folk så blint bara utgår från sig själva och tycker att det är den enda rätta vägen. Men du är inte dem!

  När mina barn, nu över 20, var små så satt väldigt få människor framför datorn och la tid på Internet. Jag fick å höra att jag var datorberoende, en missbrukare, att det var farligt att jag lät mina barn sitta framför datorn med mig osv. Ja, ja sa jga, så sa det om radion, TV:n och videospelaren när de kom också. Jag är före min tid bara... men de fattade inget förrän många år senare då alla hade en dator och Internet. Jag satt då faktiskt också mitt i vardagsrummet och inte inläst på nåt rum... så jag fanns där hela tiden för min familj och kunde vara social när de. ex tittade på TV.

  Låt inte en del av DITT liv bli en avigsida. Du är du och inte dem. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Britta. Det är så sant som du säger. Jag sitter oxå i vardagsrummet så jag är alltid med barnen ändå. Tack för dina ord!

   Radera
 2. Snälla du, du behöver inte be om ursäkt! Sträck på dig :-)

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ska försöka göra det. <3 <3 <3
   Kramar från mig

   Radera
 3. Vore tråkigt om du försvann från facebook. Inte ska du behöva be om ursäkt för att du sitter en stund vid datan. Kommer nog alltid finnas de som retar sig på ALLT. Du får tänka att dom har inget liv utan måste störa sig på andra. Kram

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...