fredag 13 september 2013

Dubbelmordet i Flakeböle - Intressanta vittnesmål

Det är redan fredag och jag har inte gjort så mycket denna veckan faktiskt. Jag har suttit på mordrättegången och det har varit super intressant. Det handlar om dubbelmordet här på Öland. Vad jag har hört så ska det finnas 70 vittnen och några har sett en bil komma körandes vid den aktuella platsen. Någon har alltså sett 55-åringens bil.  Polisen hittade ett vapen hos Pierre och som hade en blodfläck som var från Gustav Nordander men Pierre svär sig fri. Han har inte bragt dom till livet.

Vi åkte in den dagen då Pierres sambo skulle vittna men när vi kom dit och hade satt oss i salen så fick vi höra att Sambon hade vald att inte vittna och det medför naturligtvis spekulationer. Jag tänker som så att hennes vittnesmål skulle kunna vara till hjälp till Pierre, men det kan ju också ligga han i fatet. Kanske var det därför som hon valde att inte vittna? Jag  vet inte och det får man väl aldrig reda på heller.

Brandkåren var på plats på mordplatsen för det kom ju rök och någon ringde 112. Det fanns färska hjulspår i snön från en bil som hade kört från Gustavs och Annikas hus men de viktiga spåren förstördes, men det är inte så konstigt. Räddningstjänsten få¨r veta att det brinner och de åker dit för att göra sitt jobb. Att släcka den eventuella branden. De måste ju köra upp på den lilla uppfart som går till makarna Nordanders hus. De visste ju inte att det var en mordplats de kom till.

Igår när vi satt där på rättegången så var det räddningsledarna som vittnade. En kollega till Fredrik fanns med som vittne. Det var mycket intressanta vittnesmål. Speciellt en tyckte jag var intressant och det var en brandman fån Löttorp. Han var inne i huset och såg att matprodukter stod framme, så som smör och mjölk. En lufsa stod till och med inne i ugnen.

Det finns en live blogg som du kan följa om mordet i Flakeböle. Den hittar du här. Den är mycket intressant och tjejen som skriver den bloggen är mycket duktig på att blogga. Hon får med allt det viktiga.

På länkarna nedan finns mer information om dubbelmordet.

»Rättegång dag 1

Intressant?

5 kommentarer:

 1. Men varför är du så intresserad av detta?

  Ps. Du har väldigt vackra barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor på Öland och inte så långt från stället så det är därför.
   Tack. Det var roligt att du tycker jag har vackra barn, men det kändes lite underligt att du säger det i ett blogginlägg som handlar om mord.

   Radera

 2. Nej men jösses, det var INGEN baktanke att nämna dina barn i samma kommentar - tänkte inte ens på att det skulle kunna tolkas på det sättet.

  Jag förstår nu varför det intresserar dig att följa morden. Själv undviker jag att läsa "jobbiga" nyheter (inte alltid men ofta) just för att jag inget kan göra och det hjälper inte någon att jag mår dåligt över det jag läst. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte att det var en baktanke men jag visste inte hur det var tänkt så att säga. Jag menade inget illa iaf.

   Radera
  2. Hela mitt svar kom visst inte med. Bloggen lever sitt eget liv ibland :-)
   Ja jag tycker det är intressant då det har hänt här på ön och det är inte den första branden som skett så man blir ju fundersam så klart. Men fast det är intressant så är det otroligt sorgligt och obehagligt.

   Radera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...