måndag 4 november 2013

Tvillingarnas 11 årsdag

Vid denna tiden för 11 år sen var jag supertrött och överlycklig. Timmarna innan så hade jag kämpat för att föda mina två bebisar som jag hade i min mage. Det är inte klokt. Elva år har redan gått.

Jag satt vid min dator kvällen innan och hade förvärkar. Det var jobbigt men d fick ju gå. Jag var ensamstående med tre barn och var på väg att snart föda 2 bebisar. Jag härdade ut till tidiga morgon och ringde sen mina föräldrar. Pappa körde mig in och väl där inne så sa dom att jag fick stanna kvar. Pappa åkte hem.

Jag var mitt uppe i en skilsmässa så jag hade min advokat i ena örat ibland medan jag skulle tänka på hur jag skulle andas för att underlätta förlossningen. När jag fick min dotter så sa dom till  mig att åka in fortast möjligt om jag skulle ha fler barn för det gick så fort med mina tre första barn. Det var lite ironiskt att jag sedan skulle få ligga 12 timmar med tvillingarna. Speciellt med tanke på att jag låg 4 1/2 timme med min första, 2 1/2 timme med mitt andra och 0 1/2 timme med mitt tredje barn.

Mamma och pappa kom in. De hade viktiga papper som jag skulle läsa. De var från min advokat. Jag stog upp i en ställning. Behövde få ner barnen lite i rätt position. Den ena värken efter den andra avlöpte. Jag läste papper och skrev under. Det var papper till advokaten.

Hela eftermiddagen avlöpte och snart var det dags. Jag fick läggas i sängen och in kommer det två barnmorskor, fyra sköterskor och utanför står läkare och ett annat team. De håller koll på skärmarna där utanför. Under förlossningsarbetet så hade jag ultraljud. De körde runt på magen samtidigt som jag hade värkar. Inget jag kommer ihåg att jag kände men jag kommer ihåg att jag tyckte det var coolt :-)

Jag fick värk efter värk men jag ville inte öppna mig mer. Det var 1 cm kvar men den sista biten ville inte försvinna. En läkare sprang in och började prata i en väldigt hög röst till barnmorskorna. Han var inte nöjd med förlossningsarbetet. Jag var tvungen att föda NUUUUU. Ja hur lätt är det på kommando bara så där?

De var tvungna att trycka bort den sista biten och det gjorde ont. Det ska gudarna veta. Fyyyyy satan så in i norden vad dt gjorde ont. De var hyggliga nog att göra det när jag fick värkar men ändå. Fast de hade tryckt och klämt så kom det ingen bebis. Han ville inte helt enkelt. Bebis nummer två som var en flicka ville ut men hon kom inte ut för att bebis nummer ett var i vägen.

Jag hade dropp under hela tiden och de skulle förstärka det droppet efter bebis nummer ett var ute. Men de fick använda sig av det nu till bebis nummer ett och de gjorde i ordning för kejsarsnitt för bebis nummer två. Droppet verkade inte fungera. De höjde dosen men inget funkade. Varför??? Ja ingen som vet. De tog till sist hål på fosterhinnan och efter fem minuter kom bebis nummer ett. Varför gjorde dom inte det med en enda gång? Ja de hade nog sina skäl.

Min bebispojke tog sköterskan hand om direkt. Han vägdes och tvättades och lades i min mormors famn. Det kändes konstigt att inte få honom på bröstet som man brukar få, men där var upptaget. Ja inte på bröstet men på magen. Där höll en barnmorska om magen där Beatrice låg. Hon höll om henne där så hon inte skulle förvirra bort sig under turen ut.

Fem minuter efter så kom bebis nummer två som var en flicka. Men hon kom inte heller självmant utan de fick ta hål på hennes fostersäck med. Jag hade bara lustgas under förlossningen och jag födde vaginalt som jag ville göra. Jag var nu en stolt mamma till fem underbara barn och jag var dessutom en tvillingmamma. Vilken underbar känsla!!!

Pappa kom in precis efter jag hade fött Beatrice och han var den första som fick hålla henne. Strax efter så satt jag i en stol med två små bebisar i min famn. Jag kunde knappt tro att dessa små var mina. Jag var stolt över att jag hade fött så välskapta barn. Graviditeten hade inte varit helt smärtfri. Jag hade en man som jag låg i skilsmässa med och det var ingen dans på rosor. Magen var stor som ett hus. Jag kunde sätta en tallrik på magen och sitta där och äta från den. Men allt det där försvann när jag såg mina två välskapta bebisar.

Dagen efter så ringde min advokat och jag föstes direkt ut i verkligheten igen. Men det var rätt så skönt för nu hade jag krafter för att ta itu med det :-)

Min son som kom först kl 16:58 fick namnen Lennart Nicklas Thimmie Benjamin. Lennart fick han efter min pappa.
Min dotter kom 17:03 och fick namnen Kerstin Heidi Isabell Beatrice. Kerstin fick hon efter min mamma och Beatrice fick hon efter min faster och gudmor.

Tilltalsnamnen blev Benjamin och Beatrice.

Idag blev det kalas med tårta och paket. De brukar få välja mat men då de är två så får den ena välja ena dagen och den andra den andra dagen. Benjamin valde igår och då blev det makaroner med baconröra. Idag blev det hemmagjord pizza, det ville Beatrice ha.

Beatrice fick en parfymflaska som var formad som en handväska, en klänning och några saker till som jag ärligt talat har glömt hahaha...skyller på åldern. De har lagt sig nu med så jag får höra med dom i morgon. Gud så pinsamt. Benjamin fick ett par byxor och en alla barnen bok och några till presenter som jag inte kommer ihåg. Av mormor och hennes sambo Lasse fick dom en surfplatta. Snacka om att de blev lyckliga :-)

Nu är jag slutkörd ärligt talat men det har varit en fin och trevlig dag och kväll. Jag älskar mina barn och jag är så otroligt stolt över dom alla.

Hoppas ni får en trevlig kväll. Kram kram.


Beatrice ville ha en kattårta. Min väninna Maria och min dotter Stéphanie hade gjort denna fina tårta till henne. 

Benjamin ville ha en godistårta och det fick han. Maria och Stéphanie gjorde även denna :-)

Det blev hemmagjord pizza beställdSen var det bara att söätta sig vid bordet och äta och mysa med sällskapet

Stora barn som ser måttligt roade ut. De ville nog bara gå upp till sina rum och slappa haha


Detta är nog det första fotot som jag får av min dotter där hon inte har någon mat i munnen haha


Då var det dags för paketöppning
Intressant?

1 kommentar:

  1. Ett stort Grattis till de 11 år tvillingarna från mig =)

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...