fredag 6 december 2013

Nätmobbing på hög nivå. Låt min dotter vara ifred!!!


Blev väckt i morse av min stora son som sa att det har snöat. Jag ville bara dra täcket över huvudet och göra som björnen, att gå i ide. Jag är ingen vintermänniska. Visst kan jag tycka att vintern är mysig och vacker men det är när jag inte behöver gå ut i det. Men sitter jag under en filt i soffan med lite varm dryck så kan jag visst tycka att det är mysigt. Men annars hatar jag snö!!!

Jag har tre barn hemma idag. De två minste och mon äldsta dotter. Stéphanie är smått febrig och fryser. Hon mådde illa häromdagen men det verkar ha lagt sig. Mina två minste, Hampus och Pontus har hosta. Jag var på skolan igår och hämtade böcker till Hampus så han inte blir för mycket back med sina skolarbeten. Dom kan göra nu under helgen.


Påhopp till min stora dotter
Min yngste dotter blir mobbad och uthängd på nätet. Någon skriver på ask att min dotter är äcklig och luktar äckligt samt att hon alltid har löss. Ja det är ju inte sant men att bli uthängd så är aldrig roligt.

Jag fick höra av Beatrice att skolsköterskan hade hämtat henne under en lektion och frågat ut henne om jag behandlade henne och vilket medel jag använde. En annan elev i samma klass hade gått till skolsköterskan och sagt att Beatrice hade löss.

Min flicka hade inga löss och jag tycker det är kränkande mot min dotter. Dessa påhoppningar kom när skolan startade. Jag var rädd för det och jag fick mina farhågor besannade. Min flicka hade en "bästa" kompis innan som jag sa att hon inte fick leka med och det var på grund av att min dotter blev utsatt för personkap (kan man kalla det för) Denna kompis utgav sig för att vara Beatrice och skrev elakheter till min flickas bästa kompis. Jag krävde en ursäkt till min flicka men hon fick ingen och då sa jag att de inte fick leka förrän det var gjort.

Med detta menar jag inte att allt som händer nu är den andra flickans fel utan jag bara poängterar att det var efter det allt började. Min dotter har aldrig haft problem med att ha kompisar. Hon är väldigt söt och har ett mycket vackert ansikte. Jag säger inte detta bara för att jag är mor till henne utan många mammor till andra barn har sagt det till mig.


Påhopp till mig om min dotter
Jag är naturligtvis stolt över  min flicka och hon hanterar detta bättre än jag. Hon ser vad som skrivs och tycker att de är dumma men det dom skriver är inte befogat. Jag blir arg och och ibland riktigt förbannad för jag tycker det är för jävligt att unga barn kan uppföra sig så på internet. Man kan ju undra om föräldrarna till barnen vet vad de sysslar med på nätet.

Jag har pratat med läraren i skolan och han skulle ta tag i detta och jag har pratat med skolsköterskan. Jag frågade om hon inte hade bättre metoder när hon skulle hämta barn. Det smartaste är kanske inte att hämta dom under en lektion. För det första så missar hon lektionen och sedan för det andra så kopplar ju barnen sjuksystern med löss. Speciellt den som går och säger att min dotter har det.

Hennes lösningar och svar fick mig bara irriterad och speciellt så började jag fundera på vad hon egentligen säger till barnen i skolan när de kommer till henne. Min stora dotter har ask och det har jag med nu. Skolsysterns lösning var att mina barn som har ask och som blir trakasserade ska inte vara inne på den sidan kanske för då slipper de att bli påhoppade.

Jag tittade stort på henne med en undrande blick. Jaha...de barn som sköter sig ska alltså inte få vara på de olika sociala medierna på grund av mobbarna. Det var inte tal om att man ska försöka sätta stop för de som trakasserar och mobbar andra. Nej de ska få ha de sociala medierna själva. Tummen upp där! Men jag vill ha tummen ner!

Hon skulle prata med eleverna. Jag sa att det kanske var bättre att prata med föräldrarna. Men hon skickade ut information om löss till eleverna och jag sa att det är inte alla elever som tar hem lapparna och det är definitivt inte alla som kammar sina barn!!!!!! Det finns även dom som vet att deras barn har haft löss men som väljer att inget säga. Tro fan att det sprids på skolan då!!!

Vissa har barn som inte kammar sina barn. Visa barns föräldrar får inte veta att det går löss på skolan. Vissa föräldrar väljer att hålla käften om att deras barn har löss och ändå så vill dom att alla i klassen ska vara lusfria. Naturligtvis vill jag det med men hur ska det gå till när det finns dom som blundar för det???

Jag får ofta höra att jag har ju så många barn så jag har inte tid att kamma mina barns hår. De tänker inte på att det är just det jag gör på grund av antalet barn. Jag vill inte få in en enda lus i mina barns hår för då får jag ett rent helvete med att kamma en massa hår.


Intressant?

1 kommentar:

  1. Att människor aldrig kan lära sig att löss inte beror på hur ren man är. Du kan tvätta håret varje dag och ändå få löss. Vilken okunskap det finns bland människor i Sverige men mobba andra kan dem det förstår de i alla lägen.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...