torsdag 26 december 2013

Sluta röka? Vill du ha tips på hur?

I år är det 18 år sedan jag slutade att röka. Jag var så illa tvungen för jag höll på att dö rent ut sagt. Det var rena turen att jag kom in som jag gjorde till sjukhuset för det var i sista stund. Min ena lunga hade kollapsat och den andra var på väg. Vårdcentralen som ville jag skulle vänta med att åka in till sjukhuset dagen efter hade nog ångrat sitt beslut om jag hade gjort som dom sa.

Läkaren på sjukhuset sa att jag hade aldrig vaknat upp igen om jag hade gått och lagt mig för att sova för lungan som var "frisk" var på väg och trilla och bli ett russin.

Hade jag visst då vad rökning kunde göra så hade jag slutat för längesedan. Förmodligen hade jag aldrig börjat. Då för 27 år sedan när jag började så visste man inte då att det var så farligt. Att det inte var för allt hälsosamt visste man men inte att det kunde vara dödligt. I alla fall var det inte som jag hade hört något om.

Det var inte så enkelt att sluta röka men när jag kom hem från sjukhuset efrer att fått höra orden: Vill du leva länge så sluta och rök. Jag försökte att röka när jag kom hem. Så dum var jag, men när jag satte cigen till munnen så kom de orden till mig. Jag ville ju leva. Jag hade ju en liten gosse som skulle bli två år och jag var ju bara 23 år gammal.

Jag känner en del som jag tycker borde sluta att röka men det är deras val. De har valt att röka och jag kan inte göra så mycket åt det. Däremot så kan jag ge dom lite tips. Inte bara dom som jag känner utan dessa tips har alla rökare nytta av. Det finns en hake bara. Man måste vilja sluta röka för att man ska lyckas.

Gå in på onecig.com. Där har de en hel del tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...