lördag 16 maj 2009

"Då var jag en av Dom andra"

P3 uppmanar dig som bloggar att skriva och berätta om när du tillhörde Dom andra.

Det finns ofta två sidor av allt. Vilken sida jag tillhörde kunde man inte ta miste på. Jag var en av dom som tillhörde den andra sidan. Det roliga i det hela är att de som knuffade mig dit sa likadant. Att DE tillhörde dom andra.

Som barn var jag mycket blyg och tillbakadragen. Jag var en rädd varelse som inte ansåg mig rätten att finnas till. Det var iaf den känslan andra barn gav mig.

Slag och glåpord tillhörde min vardag i skolan. Jag började tro att jag var den fula äckliga smala tjejen som inte fick gå på samma betong som dom andra.

Jag blev mobbad som barn. Alltid fanns det en anledning. Vilka det var har jag faktist aldrig förstått. Jag var ju bara jag. Och det var visst fel.

Fortfarande bär jag med mig osäkerheten i min ryggsäck. Än idag kan jag känna att jag inte är som andra. Jag kan t.o.m känna att det är andra som får mig att känna det så...än idag, men egentligen är det mina egna känslor o tankar som får mig att göra det.

Jag vet idag att jag är lika mycket värd som alla andra. Jag VAR en av dom som mobbarna kunde sätta sig på. Idag är jag inte inte lika bräcklig.

Visst har mobbingen satt sina spår och kan ibland ta överhand men det blir mer o mer sällan.

"Brunchrapporten special - Om dom andra, sex timmar radio om intolerans, främlingsfientlighet och mobbning, i P3 Sveriges Radio, måndag 18 maj kl 10.02-16.00."

Länk till programmet: Brunchrapporten special 18 maj

Vill du twittra ut din histroria och använd hashtaggen #P3domandra


Andra som skriver om samma ämne: Mymlan Marcus Fridholm Julia


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv BloggRegistret.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...