fredag 8 januari 2010

Incest och sexuella övergrepp

Jag läser nyheterna på nätet o jag trillade över en artikel i SvD. Utsatta barn är dubbla offer var rubriken. Först för själva övergreppet. Sedan för en vuxenvärld som för det första helst inte vill se och veta.Jag blev genast intresserad o började läsa.

En bok finns. Vem vågar tro på ett barn. Den kommer snart att stå i min bokhylla!

Att vara en överlevare av sexuella övergrepp och leva med minnen som hemsöker en är inte alltid så lätt. Man försöker hålla i sär vad som är vad o hur det borde vara.

Det finns många pedofiler där ute i världen o många av dom tillhör oftast den egna familjen. Skrämmande, men tyvärr så verkar det vara fakta.

Hur kan man skada ett barn som står en nära? Hur kan en vuxen människa överhuvudtaget ge sig på ett oskyldigt barn?

Ett barn vågar inte alltid berätta o när de berättar har det ibland gått ganska så lång tid. Ibland så kommer det fram i tid men det finns inga bevis. Skrämmande. För pga det så går många fria i rätten.


Sen döms många som är oskyldiga med. Vad beror det på? För lite fakta?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

24 kommentarer:

 1. Det är tyvärr som det står, så otroligt mycket vanligare. (been there, done that typ...) Och jag skulle väl snarare säga att det är mycket mycket mer som väger in på det där med hur många gånger man "är offer". I mitt fall var det värsta att efter så många år förnedras av att rätten inte trodde på mig. Tur som är så vann vi så småningom. Men man är offer i så många olika lägen, dels när det händer, när man ska berätta det för folk, när man ska på förhör, när man ska upp i rätten, när man ska leva resten av livet på ett "normalt" sätt. Vissa sår läker aldrig helt, men lagom.

  // Liljaahs

  SvaraRadera
 2. Att inte bli trodd är fruktansvärt. Självförtroendet får en törn samt att man börjar skälv fundera på om det var så farligt som man först trodde. NATURLIGTVIS är det det, men att inte bli trodd för med sig så mycket. Inte bara då utan även i framtiden!

  SvaraRadera
 3. Är inte den där historien väldigt ifrågasatt? Det var väl någon vetenskaplig rapport som visade att fostermamman sagt till flickan vad hon skulle säga.

  SvaraRadera
 4. Jo den har varit det. Ska bli intressant o läsa boken

  SvaraRadera
 5. Jag skrev om den påstått "vetenskapliga" rapporten på min blogg http://kiremaj70.blogspot.com/2009/11/max-scharnberg-pa-djupt-vatten.html
  Den lyckas inte bevisa vad den påstår.

  SvaraRadera
 6. http://inteutanminasoner.wordpress.com/

  Här är kritik mot södertäljeflickan. Carlkvist tror inte att flickan mördat barn skriver hon.

  SvaraRadera
 7. Herrejösses människa. De perversa händelser som beskrívs i denna bok är ju för länge sen avslöjade som rena påhitt. Polisen har grävt hundratals hål i skogarna och inte hittat ett enda barnlik. Pappan är friad och har fått skadestånd och mamman friades redan i hovrätten. Det är dessutom bevisat av professor Max Schaunberg vid Uppsala univeristet att det är fostermamman som fantiserat ihop snuskigheterna och sedan fått dom spridda med hjälp av knasbollen Eva Lundgren i ROKS och den ökände ex pedofiljägarpolisen Monica Dahlström Lannes.

  En bloggare borde vara mer försiktig med den information man sprider. Hoppas detta inlägg var ett olycksfall i arbetet.

  SvaraRadera
 8. Tragiskt så många bloggare som dras ner i familjehatardjupet av dessa så kallade äexperter'. Lannes blev förövrigt sparkad av polismyndigheten pga hennes totala inkompetens. Bland annat säger hon att om ett barn inte gillar filmjölk är det ett bevis på att barnet har våltagits oralt.


  Stackars er bloggare. Att utnyttjas på detta sätt.

  SvaraRadera
 9. Jag vågar iaf stå för det jag har skrivit. Gör ni anonyma det?

  Nej precis.

  SvaraRadera
 10. Du får gärna står för att du gärna skickar oskyldiga människor i fängelse. Att du gärna står för vad dessa monster gör, att du gärna står för att de driver oskyldiga män till självmord. Att du gärna står för hjärntvättning av barn, att du gärna står för barnmisshandel.

  SvaraRadera
 11. Someone: Var har jag skrivit allt det du påstår?

  Att du tolkar mitt inlägg på det sättet får stå för dig, men vad jag tycker o vad jag står för har du ingen som helst aning om!

  Du kan fortfarande inte stå för vad du tycker och tänker. Sorgligt!

  SvaraRadera
 12. Allt Someone och anonym påstår i sina inlägg är helt fel, och det finns inte tillstymmelse till belägg för det de säger.
  Scharnbergs "rapport" är en vederlagd bluff.

  SvaraRadera
 13. Du säger att du står för vad du skriver.
  Och du säger att du står bakom de personerna.
  Alltså är de det där du står bakom.  Och så har vi fått en till mans och barnhatare till o skriva här. Stackare.
  Det räcker inte med att säga att något är falskt bara för att man inte gillar sanningen Erik.

  SvaraRadera
 14. VAR har jag skrivit att jag står bakom de personerna?

  SvaraRadera
 15. Lägg märke till Someoenes teknik. Inga argument, inga källor, men en massa tvårsäkta påståenden. Lite pinsamt.

  SvaraRadera
 16. Ja Erik. Var personen får allt ifrån vet jag inte men någon fakta vet den inget om.

  SvaraRadera
 17. Bästa Anonym.
  "Herrejösses människa", ja det är väl en bra inledning som kommentar till ditt och många andra inlägg.
  Pappan fick resning och dömdes på nytt. Var vänlig och ange din källa angående att han tilldömts skadestånd - du måste ha blivit felinformerad! Han avled för övrigt för ett antal år sedan.
  Du hänvisar till professor Max Schaunbergs 'bevis' om fostermammans inblandning. Du såg händelsevis inte Erik Rodenborgs inlägg och länk bara ett inlägg ovanför ditt. Men det kanske inte är intressant att läsa information som skulle kunna påvisa att dina egna påståenden inte nödvändigtvis är helt korrekta?
  Avslutningsvis, "En bloggare borde vara mer försiktig med den information man sprider" - ja du, har du själv funderat över innebörden i det påståendet??

  SvaraRadera
 18. Someone.
  "Det räcker inte med att säga att något är falskt bara för att man inte gillar sanningen" - och sanningen har du monopol på??
  Du vräker ur dig en massa påståenden. Var finns dina källhänvisningar??
  Jag är även imponerad av din slutsats att den som skriver i detta forum och emotsätter sig dina påståenden är "mans och barnhatare". Snälla du - hur mår du egentligen??

  SvaraRadera
 19. Flickan vittnade om satanistiska riter som skall ha utförts av hemliga pedofila satanistnätverk som skall ha halshuggit barn och kopulerat ner i deras halsar. Ursäkta med det ryser i mig bara av att skriva dessa rader. Vad säger det om fostermamman som fantiserat ihop detta? Och som dessutom har någon slags terapeutverksamhet där hon fortsätter med att ta fram minnen som inte finns. Vem är det som är pedofil? För mig är saken klar. Ingen som skriver ihop en sån här fruktansvärt pervers historia har en sund syn på kärlek och sex.

  Vidare vittnade flickan om att liken skulle ha grävts ner i skogarna i värmland.

  Men polisen grävde hundratals hål på de platser som pekades ut, men fann ingenting. Inte heller saknades några barn, vilket av flickan och fostermamman förklarades av att det skulle ha varit utländska barn som på nåt sätt kidnappats. men inte heller hos interpol fanns några saknade efterlysta barn i dessa hundratal.

  Hur förklarar man det? Har satan himself stigit upp från helvetet och tagit dom med sig ner i den eviga skärselden? Eller är det månne gud som har gått runt med en spade och grävit upp vartenda ett av de påstådda offren och tagit med sig till himlen? Skulle gud vara nån sorts gravplundrare?

  Självklart så går hela den så kallade överlevarsekten igång på detta. Allt som på minsta sätt kan bevisa att män, och speciellt pappor är onda pedofiler kastar dom sig över som hungriga hyenor.

  För er egen skull hoppas jag en dag att ni kan få hjälp med era vanföreställningar om sveriges manliga befolkning och komma till insikt om att svenska män är sjyssta, arbetsamma, respektfulla mot sina barn och kvinnor och för det allra mesta faktiskt är snälla och bryr sig om sina medmänniskor och älskar sina barn precis lika mycket som mammor. Pappor är dessutom väldigt viktiga för sina barn. Barn och pappor som skiljs från varandra skadas av detta. Detta är bevisat. Hur kan ni bara tro att så många av oss ens skulle komma på tanken att göra våra barn illa? Det är ju sjukt. ser ni inte det? Hur kan ni tro på gravt störda människor som Eva Lundgren? Till och med Uppsala universitet där hon märkligt nog får jobba kvar, har ju underkänt hennes avhandling om detta fall som ren historieförfalskning

  Dessutom hävdar jag att om man har blivit utsatt för så grova övergrepp som denna flicka påstår så finns det inte en chans att man någonsin glömmer det.

  Kom igen för fan. Om ni verkligen vill jobba för de få barn som utsätts för övergrepp så gör ni ju faktiskt bäst i att ta avstånd från dessa tokerier och börjar ifrågasätta en del historier som ju är bevisat falska.

  Jag vet, för jag är själv ett offer för anklagelser som sedan bevisade sig vara helt påhittade. Men innan dess utsattes mitt barn för rena övergrepp i de två polisförhör hon tvingades att gå igenom. Eller tycker ni att det är lämpligt att tvinga en 4 årig flicka att försöka rita bilder på penisar?

  Bara tänk tanken för en sekund att de upplåsta minnena som ni tror er bära på är planterade av terapeuter med agendor som ni inte vet om. För det finns starka krafter som vill utplåna familjer och skilja pappor från barn med alla medel.

  Jag skriver inte detta som en attack utan som ett försök att få igång en någorlunda sansad debatt. Tror iofs inte att jag lyckas, men vill ändå försöka. Detta skadar barnen. Eller hur tror ni att barn som suggesteras att ljuga om sin pappa lever lyckliga i resten av sina liv?

  SvaraRadera
 20. Joakim, jag förstår vad du menar o jag håller med dig. Det är fruktansvärt när någon lägger in minnen hos någon annan. Framförallt barn. Det skadar mer än vad man tror.

  Jag har inte menat att pappor oftast är bovar heller. Det finns mammor med som är skuld till mycket. Det finns kvinnliga pedofiler med.

  När jag skrev mitt inlägg så var det inte menat som att jag tolkade pappan som skyldig i Södertäljeflickans historia. Jag blev intresserad av att läsa boken för att själv få fram en åsikt o en känsla av det jag läser i den.

  Svårt o förklara så här i skrivandets stund men jag hoppas någon förstår vad jag menar. Om inte så fråga på!

  Vad som är vad eller vad som är sanning vet jag inte men jag vet att man kan förtränga saker som man blir förskräckt av när minnena kommer i kapp.

  Som offer kan man blanda i hop fakta o som offer är man mottaglig av mycket. Tyvärr kan någon påstå saker som inte har hänt o som får offret att tro att det har hänt.

  Jag tycker det är intresant o veta vad som rör sig i huvudet på sådana människor.

  Vad som är vad i detta fallet vet jag inte som sagt.

  SvaraRadera
 21. Joakom Ramstedt skriver: "Flickan vittnade om satanistiska riter".

  Det gjorde hon inte Det finns inte ett ord om satanism i henne berättelse.

  "Ingen som skriver ihop en sån här fruktansvärt pervers historia har en sund syn på kärlek och sex."

  Du har inte bevisat att hennes berättelse inte är sanna.
  .
  "Vidare vittnade flickan om att liken skulle ha grävts ner i skogarna i värmland."

  Det gjorde hon inte. För det första berättade hon endast om platsäckar som grävdes ned, inte om några lik, för det andra ligger Södertälje inte i Värmland

  "Inte heller saknades några barn, vilket av flickan och fostermamman förklarades av att det skulle ha varit utländska barn som på nåt sätt kidnappats. men inte heller hos interpol fanns några saknade efterlysta barn i dessa hundratal."

  Det saknas barn varje år från flyktingförläggningar, och det har bevisats att det går lätt att olagligt föra ut barn från exempelvis Polen

  "Allt som på minsta sätt kan bevisa att män, och speciellt pappor är onda pedofiler kastar dom sig över som hungriga hyenor."

  Södetäljeflickan berättade också om kvinniga förövare.

  "Hur kan ni tro på gravt störda människor som Eva Lundgren? Till och med Uppsala universitet där hon märkligt nog får jobba kvar, har ju underkänt hennes avhandling om detta fall som ren historieförfalskning"

  Det har det inte gjort.

  "Dessutom hävdar jag att om man har blivit utsatt för så grova övergrepp som denna flicka påstår så finns det inte en chans att man någonsin glömmer det."

  Där har du fel.

  SvaraRadera
 22. PS om barn som försvinner, se http://www.socialisten.se/content/view/481/127/

  SvaraRadera
 23. Joakim Ramstedt.
  Bra om du vill få igång en sansad debatt. Fast då borde du visa detta lite tydligare.
  1. "Vad säger det om fostermamman som fantiserat ihop detta?" - var finns sans och balans i detta påstående?? Med vilka fakta kan du belägga att ditt påstående är sant? Jag skulle kunna påstå att du kommer med ogrundade spekulationer - motbevisa mig!!
  2. "Och som dessutom har någon slags terapeutverksamhet där hon fortsätter med att ta fram minnen som inte finns" - återigen vilka fakta bygger du detta påstående på?
  3. "skall ha halshuggit barn och kopulerat ner i deras halsar" - finns denna uppgift i något rättegångsprotokoll eller några utredningsdokument? Kan inte påminna mig att jag sett det i boken.
  4. "liken skulle ha grävts ner i skogarna i värmland" - kom igen nu!! HAR du verkligen läst boken?? Eller följde du inte fallet i den kollorerade kvällspressen när utredningen pågick? Värmland - jo jag tackar!
  5. "om man har blivit utsatt för så grova övergrepp som denna flicka påstår så finns det inte en chans att man någonsin glömmer det" - finns det någon som påstått att hon har glömt eller någonsin kommer att glömma? Kanske hade hon däremot förträngt vissa bitar för att överhuvud taget orka leva? Kanske pratade hon inte öppet om det hon upplevde eftersom hon när hon genom att söka hjälp för allehanda problem hos bl.a skolsjukvård inte blev tagen på allvar?
  6. "Bara tänk tanken för en sekund att de upplåsta minnena som ni tror er bära på är planterade av terapeuter med agendor som ni inte vet om. För det finns starka krafter som vill utplåna familjer och skilja pappor från barn med alla medel" - här spekulerar du allt? Var finns sansen i detta påstående? Lägg fram fakta!

  "Men innan dess utsattes mitt barn för rena övergrepp i de två polisförhör hon tvingades att gå igenom" - Om du har läst boken (ursäkta att jag återigen ifrågasätter dig) så borde du ju ha sett att det är just detta som är huvudbudskapet!! Barn som utsatts för eller som man misstänket har utsatts för övergrepp drabbas på nytt när samhället skall ta tag i fallet och utreda vad som har hänt. Det är ju detta som är det genomgående temat i boken. Hur rättsprocessen misshandlar offret (eller det formodade offret) på nytt genom att inte se barnet utan förvänta sig att man kan behandla ett barn på samma sätt som en vuxen.

  Det är beklagligt att du och ditt barn fått gå igenom en process som bygger på falska anklagelser, men bara för att du kunde bevisa din oskuld så behöver ju inte det betyda att alla fall som anmäls är falska eller att det finns någon hemlig sammansvärjning mot oss pappor.
  Efter att ha läst igenom att antal bloggar och andra källor på nätet som handlar om övergrepp så får jag intrycket att den minst sansade debatten förs av alla dem som verkar vilja förneka att det överhuvud taget förekommer övergrepp på barn där föräldrar är förövare.
  Så jag håller med dig om att debatten borde kunna föras på ett betydligt mera sansat plan.

  Avslutningsvis - kan du ge mig lite mer input om Uppsala Universitets underkännande av Eva Lundgrens "avhandling om detta fall som ren historieförfalskning". Har Googlat på ämnet med det enda jag hittar är att man vid en granskning av ett antal av hennes forskningsrapporter om sexuella övergrepp och mäns våld mot kvinnot ifrågasätter hennes metodik och slutsatser. Ingenting som ger stöd för det du påstår om historieförfalskning. Fast du har kanske någon länk som jag missat?

  SvaraRadera
 24. Hans Åberg. Tack för ditt inlägg. Du tar fram mycket och får läsarna att börja tänka.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...