måndag 19 juli 2010

Min rätt till en åsikt

Du som har blogg. Varför skriver du? Skriver du för att behaga andra eller skriver du för att du vill? Eller gör du som jag- skriver ner mina tankar o funderingar. Mina åsikter om allt o ingenting.

Jag har haft flera bloggar. Speciellt en fastnade jag för men jag stannade inte kvar där. Det var en blogg på nogg.se. Jag tyckte om själva upplägget på bloggen och man kunde sätta in bilder och så. Sen har jag testat blogg.se, webblogg mm, men jag fastnade på blogspot.

Jag hade denna bloggen men gjorde ett uppehåll men kom sedan tillbaka hit. Kanske var det inte så populärt att jag fortsatte att blogga. Jag vet inte.

Jag skrev ett inlägg i går om mina tankar o funderingar om äktenskap. Det var inte så populärt. Med det inlägget hade jag tydligen gett mig på någon via ord i boggen i stället för att säga det till personen i fråga.

Jag skrev mina tankar om äktenskap. Om äktenskap överhuvudtaget egentligen. Jag kan rent av ha skrivit om mig själv. Det är ingen som vet det mer än jag.

Jag har själv varit gift och ärligt talat så kände jag mig tvingad att gifta mig. När jag berättade det för en person så fick jag till svar att man är inte tvingad att gifta sig om man inte har en pistol riktad på huvudet.

Jag sa aldrig att jag VAR tvingad att gifta mig utan att jag KÄNDE mig tvingad. Det är två skilda saker. Kanske lever jag inte i alla andras värld men imin värld är det en stor skillnad iaf.

Skulle mitt inlägg gälla EN speciell person så hade jag mycket väl kunnat delge min åsikt till den personen, men som sagt. Jag skrev mina tankar o funderingar och tittar man under mitt inlägg så ser man att inlägget ligger just under etiketten tankar och funderingar. Alltså inte under personligt. Det är kanske ingen skillnad för andra men för mig har det det!

Alla tycker vi inte lika och alltid är det någon som man riskerar att trampa på tårna. Hur ska man göra för att det ska bli bra för alla? Har jag ingen rätt till en egen ursäkt? Måste jag tycka som alla andra för att det inte ska bli fel? Tyckas fel?

Jag säger inte att andra inte får tycka som den vill. Förr tvärtom. Jag tycker det är roligt när andra inte tycker som jag för då blir det en dialog mellan två människor och att diskutera är rätt så roligt.

Hur är det när människor sitter över en kopp kaffe och pratar strunt om andra människor? Eller när andra människor säger sin åsikt om andra människor men inte till dom det gäller, vad är det? Skitsnack från en ryggradslös person säger jag. Och det står jag för. Folk som pratar skit bakom andras ryggar och inte kan stå för det dom sagt inför den personen det gäller är fega!

Jag har bloggat i några år som sagt och jag har skrivit en del om mitt vardagliga liv. Vad jag har gjort och vad jag ämnar att göra. Jag har läst några bloggar där vissa har fått väldigt tråkiga kommentarer som att bloggaren borde ha mer nyttigare saker för sig än att sitta och blogga på näten. Bloggaren borde ta hand om sina barn i stäet för att sitta och skriva blogg mm mm.

Folk läser det inlägg man har skrivit men den som kommenterat så korkat tänker inte hela vägen. De läser inte bara det skrivna inlägget utan de läser även alla kommentarer som kommer därefter. Borde inte de negativa personerna ha något nyttigare för sig än att skriva en massa negativt i en annans blogg då?

Om nu inte bloggaren skulle ha tid att skriva ETT inlägg. Hur kan en läsare ha tid att läsa inlägget, samt kommentera samt vänta in nya kommentarer som de sedan kan svara på? Lite dubbelmoraliskt det där.

Ja oavsett vart detta inlägg hamnade så är det mina tankar o funderingar och det har jag rätt till att ha. Jag har rätt till att skriva ner dom o jag behöver inte be någon om lov till att skriva ner dom heller.

Kanske trampar jag någon på tårna men då får dom väl säga ifrån isf, men neka mig att tycka det jag gör kan ingen göra.

NEJ! Jag har inte påstått att någon har gjort det heller. Påpekar bara att min rätt är som alla andras. Att ha en åsikt!

http://intressant.se/intressant
Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarnaFollow En 7 barnsmammas vardagsliv

3 kommentarer:

 1. Klart att man får tycka vad man vill och att man ska få skriva vad man tycker på sin egen blogg! Jag förstår inte alls vad som är provocerande i dina inlägg, men jag känner dig ju inte heller utan tycker bara att du har en trevlig blogg med tänkbara inlägg som jag gillar!
  Fortsätter gärna att läsa här och gärna att kommentera också.

  SvaraRadera
 2. Mib: Nej jag förstår inte heller vad som är provocerande. Jag skriver bara mina tankar o funderingar och om mitt vardagsliv.

  Jag är ingen person som provocerar men däremot så yttrar jag mina tankar och åsikter. Det är inte alltid så populärt.

  Du får gärna komma tillbaka och läsa, och naturligtvis kommentera med ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...