torsdag 4 november 2010

Benjamin och Beatrice fyller 8 år idag.

Ett stort GRATTIS till mina twins idag! Det är ingen vanlig dag utan det är deras födelsedag!

Det är idag 8 år sedan jag var stor som ett hus och var förväntad över hur en tvillingförlossning såg ut. Jag hade haft sammandragningar under hela kvällen dagen innan och natten var ungefär densamma som kvällen. Jag var ju ensam. Mannen hade stuckit i början på graviditeten. Ja inte riktigt men när jag var i v 7 iaf.

Hur som helst så körde pappa mig in och de tyckte att det var lika bra att jag stannade kvar där. Pappa åkte hem o kvar blev jag. Jag var smått rädd, förväntansfull och glad. Jag hade värkar hela tiden men det hände inte så mycket. Mamma o pappa kom in. Jag skulle skriva på viktiga papper från min advokat. De stannade kvar och det kändes rätt så skönt faktiskt.

För att få fart på värkarna så fick jag ställa mig upp o det var ingen hit kan jag säga. Oavsett hur starka värkarna var så öppnade jag mig inte. När jag var öppen 10 cm så fanns det ändå rester kvar sa barnmorskan så hon fick försöka skrapa bort dom.

Ont ont ont ont ont!!!!!

Jag hade dropp som de skulle använda till tvilling två. Men då jag inte fick de rätta krystvärkarna trots att jag var fullt öppen så fick de använda det till tvilling ett i stället o hoppas på det bästa för tvilling två. (att hon inte skulle behöva det)

Det hjälpte inte. Det kom ingen bebis iaf. De övervägde att ta hål på fosterhinnan. Några stod beredda med ett bord utifall att de var tvungna att förbereda för ett kejsarsnitt. Jag hade två barnmorskor. två sköterskor och utanför stod ett team och var beredda utifall att det skulle bli komplikationer. En barnmorska körde ultraljud under tiden jag födde barnen med.

De tog hål och där gav det lite resultat. Minuterna senare så kom det ut ett litet gossebarn. Kl var då 16:58. Han vägde 3310g o var 50 cm lång. Han var så söt och fin. Jag fick inte upp honom själv på bröstet utan de gav honom till mamma. Jag hade ju ett barn till att föda fram.

Det var dags för tvilling två som jag visste var en flicka. Det tog inte lång tid innan hon kom efter Benjamin. En barnmorska höll om henne utanför magen så att säga. Bara för att hon inte skulle glida undan. Hon låg i säte, det visste vi men hon vände sig när det var dags att födas fram.

De tog hål på hennes hinna med och ut kom det en söt flicka. Kl var då 17:03. Hon vägde 2840g och var 49 cm lång. Henne fick jag till mig direkt efter. Pappa var oxå med men han hade gått ut när det var dags för mig att föda. Han blev inkallad efter förlossningen och han fick hålla Beatrice.

Jag blev tvättad och jag var dödstrött. Det tog på krafterna att få fram två små goa barn men det var värt allt. Jag satt sedan i stolen och höll dessa två små underverk och jag var den lyckligaste människan i hela universum.

Två små underverk. Helt otroligt. Jag kan inte förstå än idag ibland att jag faktiskt hade två små samtidigt i magen.

De fyller iaf 8 år idag. 
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS


Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

 1. Ett stort GRATTIS till Benjamin och Beatrice!! hurra hurra hurra!!
  Förstår att de måste ha varit en pärs, räcker med en i taget annars :)
  Kram o ha en bra dag! ANNA

  SvaraRadera
 2. Ja det var en pärs men vilken upplevelse!!! Lever på den än idag :-)

  Tack. Önskar dig detsamma. kramkram

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...