tisdag 9 november 2010

Vi med många barn

Jag läste tiobarnsmammans blogg. Gör inte ni det redan så ta er gärna en titt in i hennes blogg. Den är helt underbar att läsa.

Jag känner igen mig en hel del i det hon skriver. Kanske beror det på att vi är på samma plan i mycket. Vi har båda många barn, men jag har "bara" 7 medan hon har 10. Nu väntar hon ännu ett litet knyte och det är så härligt! Jag är lite avundsjuk på henne. Barn är det bästa som finns och jag skulle inte kunna leva utan barn.

Jag har 7 barn och jag vet att jag skulle inte klara av att bära fler så därför är det stop här men visst kan man få drömma sig bort ibland? ;-)

Idag när jag gick in o läste ett blogginlägg som Mirka hade skrivit så blev jag ledsen och framförallt besviken. Att det finns folk som är så avundsjuka på andra människor och bara måste spy ut galla. Jag förstår inte varför folk läser ens blogg om de ändå äcklas av det dom läser. Varför håller dom sig inte borta då?

Det finns en tråd på familjeliv där någon har skrivit att denna person irriterar sig på folk som har många barn. Den personen tycker att vi ska nöja oss med två barn och inte överbefolka jorden. (Inte från samma person tror jag och det handlade inte om tiobarnsmamman utan om flerbarnsföräldrar i allmänhet)

Hallå lilla vän! Överbefolka jorden. Nöja sig med två barn? Om denna person ska få välja hur många barn den vill ha o skaffar sig varför ska inte vi med många barn inte få kunna få samma möjlighet? Det är vi själva som väljer storleken på vår egen familj. Det är vi själva som tar ansvar för barnen. Betalar för barnen o ger dom det de behöver.

Bara för att man har många barn så får de barnen inte mindre än vad andra barn får. Det är hur man prioriterar. Det finns dom som har ett eller två barn o föräldrarna har aldrig tid för dom. De jobbar heltid och är hemma sent om kvällarna.

Vi med många barn där brukar oftast alltid en förälder vara hemma och finns där när barnen kommer hem från skola o dyl. Den tid barnet får därifrån fram till de lägger sig är nog betydligt mer än vad andra småbarn får med sina föräldrar som ha färre barn.

Nu menar jag inte alla. Långt därifrån.

Många undrar hur man hinner med alla barnen o vi med många barn säger nog detsamma som alla andra gör att tiden räcker inte till, men man gör så gott man kan med den tiden man har.

Här hemma sätter jag min tid till barnen. När jag själv kan så tar jag egentid med. Ett måste om man ska orka att finnas till för alla. Ibland hoppar jag över tvätten en dag o leker bara med barnen den dagen.

Jag kan med gott samvete lägga mig på kvällen för jag vet att jag har gett vad jag kunnat till barnen. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

13 kommentarer:

 1. Håller också med, du är en lika bra mamma om du har två eller 10 barn för oftast som du säger finns mamman hemma hela tiden.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Visst är det tråkigt att folk inte kan vara tyst. Man behöver inte uttala allt man tycker och tänker.
  Håller med dig ;)
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. vilken härlig blogg du har :) men måste fråga, hur funkar de med så många barn? jag o min man vill själv ha fler (vi har två). men hur hinner man med allt? ni måste få väldigt mycke kärlek hela tiden från alla håll o kanter :) hoppas du har en toppen dag. kram sarah

  SvaraRadera
 4. Som stor barnälskare säger jag bara: låt folk göra som de vill så länge barnen inte far illa. Barn förgyller tillvaron och åtminstone jag tycker att flera barn i en familj är aldrig ensamma, alltid finns det någon att vara med.

  SvaraRadera
 5. Tack alla för era fina kommentarer :-D

  Sarah. Tack för att du frågar :-) Man hinner inte med allt. Men det gör man inte med få barn heller. Man gör det som är viktigast just för dagen. Man prioriterar helt enkelt.

  Roligt att ni vill ha fler barn :-) Önskar er all lycka till.

  Ha en fin dag alla goa läsare. KramKram

  SvaraRadera
 6. Hej hej!

  Var det samma intelligenta person som skrev på Familjeliv som i Mirkas blogg?? SUCK säger jag bara då... var inne där och läste och blev så gruvligt irriterad på denna människa. Som tur är så finns det inte många som henne, många stöttar oss också som väljer att ha många barn.

  Skrev också inlägg i min blogg. Kunde inte låta bli då vi flerbarnsförälder alltid får förvara oss.

  Fint skrivet av dig annars!!

  Ha en super, super dag.


  Kramar Eva

  SvaraRadera
 7. Eva. Nej jag vet inte om det är samma. Jag skrev det inom parrantes att jag inte trodde att det var det.

  Jag blev bara så irriterad på dessa människor för som du skrev så känns det som att vi hela tiden måste försvara oss. (vi med många barn)
  Tack. Kramar tillbaka.

  Tack Tobbe!

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att du hittade till min blogg! Skoj att hitta till andra föräldrar med många barn. Det sker titt som tätt att jag måste förklara för folk varför man gillar att ha många barn. Nu skall jag läsa igenom din blogg lite mer ordentligt:-) Ha det superbra!!

  SvaraRadera
 9. Hej.
  Jag hittade hit via Mirkas blogg.

  Jag förstår att man undrar.
  Men att uttrycka sig som kvinnan på Msblogg är allt utom okej.

  Jag har 4 barn och tänker på de med många ibland.
  Undrar hur de har tid att prata med alla barnen om deras liv och bekymmer. Undrar hur de har råd att köpa allt som ungarna måste ha. Framförallt hur de får tid till varandra och att göra nya barn.

  Jag vill ge mina barn allt och känner mig ofta otillräcklig. Somnar ibland med sorg i hjärtat över en konflikt som inte hanns redas ut eller ngt liknande.

  Det är skickligt att ha så många barn och känna sig nöjd när du lägger dig. Tipsa om hur du gör, för jag skulle nog kunna tänka mig ett femte. Fattar bara inte hur det ska gå till.
  ;)
  Allt gott.
  Mammagladbloggen

  SvaraRadera
 10. Tack mammagladbloggen för din kommentar. Mitt svar blir nog lite långt här så jag skrev ett inlägg i stället ;-)

  http://www.sjubarnsmamma.com/2010/11/hur-far-jag-tiden-att-racka-till.html

  Kram

  SvaraRadera
 11. Den här typen av påhopp har förekommit så länge jag varit mamma (drygt 20 år) - om inte längre!
  Tröttsamt men inget jag orkar hetsa upp mig över längre.
  Folk får tycka vad de vill, själv kan jag inte få tillräckligt många barn för min smak.
  Tyvärr får det räcka med de sju jag fött!

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...