söndag 27 februari 2011

89 000kr i månaden är mycket pengar


Citat från aftonbladet: Myndighetschefen Katri Linna, 50, sparkades efter stenhård kritik.
Men fallet blev inte hårt.
Hon fick ett nytt jobb – och 89 000 kronor i månaden – av regeringen.
”Det är lågt i tak. Ingen vågar säga något.”
”Människor har gråtit för att de fråntagits sina arbetsuppgifter utan att få veta varför.”
”Hon slår in kilar mellan medarbetare genom att prata skit om dem.”
Berättelserna kommer från tidningen Chef och handlar om tidigare myndighetschefen Katri Linna, 50.
I samband med artikeln 2009 blev hon utsedd till Årets sämsta chef.

Ja vad som har hänt och inte hänt och vad som är vad eller inte vet inte jag. Jag vet bara att 89 000 kronor i månaden är en hel del pengar! Hur kan man ens ha så mycket i lön? Vad gör hon för att förtjäna det? För 89 000 kronor i månaden kan jag oxå tänka mig att bli sparkad. Bara jag inte blir sparkad på!

Tänk att bli utsed som sämsta chef. Det är en titel som jag inte skulle vilja ha hängande över mitt huvud.

Jag läste även om den 19 åriga tjejen som jobbade på McDonald. Hon var tvungen att skura toaletten med tandborste. Hon hade det och sitta kvar på jobbet utan lön. Ja vad väljer man i den situationen? Jag hade valt att gå därifrån och anmäla det men frågan är om man hade kommit så långt med det. Det är inte lätt för de unga heller. Tycker det är sjukt att behandla sina anställda på det sättet. De ska vara glad över att någon vill jobba där!

Jag skulle aldrig vilja arbeta på McDonald ärligt talat. Man har hört så många negativa saker om att vara anställd där och det finns många översittare på den matkedjan. Iaf om man ska tro media.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

  1. Den summan är min nuvarande årliga inkomst, nästan!

    SvaraRadera
  2. Det finns många som inte har nåt annat val, som inte har lyxen att kunna säga "Det eller det företaget skulle jag aldrig jobba på", eller kunna bara gå därifrån, utan man får vara glad att man får ett jobb öht. Därför är det så viktigt att företagen inte ska kunna behandla anställda på det här sättet. Chefer som ägnar sig åt mobbning bör hängas ut. Tycker att det är väldigt bra att Dokument inifrån gjort den här granskningen.

    SvaraRadera
  3. Mimmi. Jag tycker oxå att det är bra att sådant här kommer ut. Jag kan inte välja och vraka på jobb men är valen mellan att sitta på jobbet utan lön eller städa toaletterna med tandborste. Ja då hade jag valt att går därifrån helt och hållet. Jag hade dock anmält chefen!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...