tisdag 15 februari 2011

Likdelar på huvudet

Ja det låter ju mycket osmakligt. Läste den rubriken på aftonbladet. Det handlar om päls på en tofs som sitter på en mössa. Tofsen är gjord av blårävarnas päls. För en vanlig Svensson så vet kanske inte alla att denna tofs är gjord av en blårävs päls, men våran kronprinsessa, hennes syster och mor borde veta lite bättre tycker jag. Iaf så borde de kanske ifrågasätta tofsen när de får den i sin hand.

Kissie var bara tvungen att ha denna mössa, och det kan man väl förstå på ett sätt. Tänkte skriva något dumt men jag gör inte det, men jag kan säga att det handlar om hjärnceller. Pernilla Wahlgren har oxå en sådan mässa och det förvånar mig inte heller.

Skulle jag köpa en sådan mössa? Nej definitivt inte! Det är iofs inte för att tofsen är av blårävs päls utan för att jag tycker den är ärligt talat ful! Är jag den ende som tycker det? Hade jag velat ha en sådan så hade jag kanske inte tagit för givet att tofsen är av räv. Ligger inte det i expeditens ansvar att informera om det?

Skulle jag tyckt dessa mössor var fina och jag skulle se en sådan i en affär så hade jag nog köpt mössan utan att tänka mig för att fråga vad tofsen är gjord av. Skulle de ha informerat mig om att tofsen är från en räv så hade jag definitivt inte köpt den. Men hur många vet det egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Intressant?
Valresultatet.se Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

 1. Men nu måste jag ändå fråga dig: Hur hänger detta med djurplågeri/inte djurplågeri ihop?
  Jag fattar verkligen inte!

  Är det det att håren sitter kvar som gör att det är plågeri? För samtidigt går de flesta med skinnskor, utan att det drar av nåt bråk?

  Jag tycker mycket är självmotsägande i den debatten. Men gäller det utrotningshotade djur så förstår jag det.

  SvaraRadera
 2. Jag var kanske oklar i min formulering i mitt inlägg. Min tanke var att ifrågasätta det hela. En vanlig person vet ju kanske inte om att det är av päls och ser det inte som djurplågeri då.

  Djurplågeri menas det med att djuren lider förmodligen.

  Jag ville få fram att vi som handlar inte vet vad som döljer sig i varje tofs man köper.

  SvaraRadera
 3. Osloskånskan: Djurplågeri är det vare sig folk inte reflekterar över andra former av djurplågeri.

  I det här fallet är det dock extra anmärkningsvärt eftersom rävarna föds upp i länder som sämre djurskyddslagar än Sverige, i praktiken ett sätt att kringgå lagen. Vilket kungafamiljen - som ska representera Sverige - ägnar sig åt.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...