torsdag 10 oktober 2013

Mobbat barn i skolan

Det kändes inte bra och lämna min son i skolan idag. För en vecka sedan så hade han berättat för en klasskamrat att han var kär i en flicka i klassen. Det skulle vara deras hemlighet. Flickan berättar det dock för hela klassen. Det gick bra den dagen och några dagar därefter.

Några dagar efter så ville min son fråga chans på flickan han är kär i. Han ritade ett jättefint hjärta som han sedan gav flickan som han ville bli tillsammans med. Hon tyckte det var jättefint och gulligt.

Det blev helg och måndagen kom. Sonen gick ill skolan och berättade sen när han kom hem att flickan hade svarat nej. Ja inte flickan faktiskt utan hennes mamma. Vad trodde den mamman skulle hända? De är liksom inte så gamla. På sin höjd hade de kanske haft en dejt på lekplatsen.

Men men. Igår gick han till skolan som vanligt men kom hem ledsen. Han hade känt sig utanför i skolan sa han och två killar i klassen hade varit dumma mot honom. De hade sagt dumma saker och sedan retat honom för att han tycker om den här tjejen.

Jag har varit med i klassen två gånger och dessa två samt en kille till gör mycket väsen av sig inne på lektionerna. De stör klassen och fast det blir tillsagda så gör dom inte det som de ska göra.

Idag när vi var på väg till skolan för att lämna sonen så sa han att han hade ont i huvudet. Jag vet inte om han verkligen hade ont i huvudet eller om det är för att inte bli mobbad i skolan. Jag skrev ett brev till läraren och sa till sonen att han fick säga till fröken om han fortfarande har ont och han måste berätta om de är dumma mot honom.

Barn kan verkligen vara riktigt elaka. Killarna kastar grus och sten på min son och säger då dumma saker. Det är både fysisk och psykisk misshandel. Det är nu skolan måste sätta stop för det för annars finns risken att det eskalerar. Sonen går ju bara i ettan.


Intressant?

2 kommentarer:

  1. Jag var grovt mobbad när jag gick i första och andra klass men läraren blundade för det helt. De andra barnen slog mig och kallade mig lesbisk och fitta (tror inte ens de visste vad det var för något? Jag visste inte det iallafall) De öppnade toaletten med sax när jag satt där inne och pekade och skrattade, de drog ner byxorna på mig när vi gick på led till matsalen (efter det ville jag aldrig ha tights mer utan jeans med skärp) osv. Att läraren bara låtsades inte se gör mig så arg trots att mamma tog upp det flera gånger och härjade om det. Sen när jag träffade henne som ungdom så hade hon mage att hälsa på mig och låtsas som ingenting, då var det jag som ignorerade henne och låtsades att hon inte fanns! Så som du säger är det verkligen viktigt att det tas tag i DIREKT! Jag började inte må bra förräns vi flyttade och jag bytte skola i tredje klass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev oxå mobbad som barn. Från andra klass till gymnasiet ut. Det är tråkigt att det fortfarande är så i vårt samhälle att det ska finnas mobbare och mobbade barn.

      Radera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...