tisdag 22 oktober 2013

Tankar från hjärtat

Jag mötte en gammal vän idag. Vad vi är nu vet jag inte och ju mer man funderar på det ju mindre klok blir man. Jag saknar det som var men samtidigt så det som händer och sker har en mening, men vad är meningen?

Mina tankar går vidare till sann vänskap. Går det att byta ut en vän? Den som blev utbytt, saknas den någonsin? Betydde vänskapen inte mer än så? 

Jag blir ledsen när jag tänker på det för jag vet hur det känns att vara den som inte betydde så mycket. 

Jag började fundera på livet? Vad är meningen med det? Vad är det jag ska uppfylla innan mitt liv är slut? Jag ser på mina barn. Sju underbara guldklimpar. Dom är min mening med livet. Det är mycket jag inte har klarat av bra här i livet men mina barn har jag lyckats med. 

Jag har levt ensamstående i perioder. Innan jag träffade min sambo så levde jag ensam med fem barn där den äldsta var 12 år och de yngsta 2 1/2 år. Då hade jag levt ensam i 3 1/2 år. Jag klarade av det fast det fanns människor som sa att jag inte skulle klara av det.

När jag tänker tillbaka på mitt liv så är det ett enda ord som sammanlänkar alla perioder i mitt liv och det är kämpa. Det är det enda jag har gjort i mitt liv känns det som. Först var det för mig själv, och sen blev det för mina barn. Nu kämpar jag förr oss alla. 

Jag vet att vi alla har något att kämpa emot men en del har det lättare än andra. Jag vill påstå att jag inte tillhör den sistnämnda skaran. Jag har fått kämpa för den barndom och ungdom som jag aldrig fick. Visst har jag haft en barndom och ungdom men inte en sådan som många andra fick.

Livet var inte alltför enkelt. Jag var blyg och tillbakadragen. Jag vågade inte höras för tänk om det jag sa var fel? Inland undrar jag om jag syntes. Då trodde jag inte det. Inte alltid i alla fall. De gånger jag syntes så fick jag veta stt jag var ful och inte något värd. De gånger jag syntes så fick jag glåpord efter mig och ibland slag. Skolan var en plåga.

Skolan hade nog sett annorlunda ut om vissa saker i mitt liv aldrig hänt. Jag tror det. Man formas som människa av alla händelser som sker i livet. Jag blev sexuellt utnyttjad under flera års tid. När det uppdagades så fick jag känslan av att det var mitt fel, men även att det aldrig hänt. Att inte bli trodd eller att få känna att det inte var mitt fel var inget jag vill att någon ska få uppleva. Det är hemskt och det sätter sina spår. 

För att komma vidare med livet så försöker man slå bort det. Man träffar män som inte är så bra för en. Varför? Jo för det är det enda man vet. Man blir trygg i det otrygga. Låter knasigt men så är det. Åren går och man försöker klara av vardagarna som kommer och man hoppas man gör rätt. Skammen från förr som man bär med sig blir bara allt tyngre. Man känner sig som en ballong. Är rädd för att den ska spricka och vad gör man när det händer? Här finns det inget om utan det är när.

Jag har varit med om mycket i mitt liv. Mer än vad många någonsin kan förstå men ändå mindre än vad många andra stackare får uppleva. Jag är ändå stolt över mig skälv för att jag vågade gå över tröskeln, men gudarna ska veta att jag var rädd och skräckslagen. Vad fanns där borta? Jo tryggheten' men skulle jag våga chansa? Jag visste ju inte vad som komma skulle. Jag vågade och fick helt plötsligt ett liv.

Det hade jag väl innan med men det fanns inte så mycket innehåll. Idag har jag som sagt sju underbara barn som verkligen betyder allt för mig. Jag älskar dom mer än livet och idag värderar jag mitt liv väldigt högt. Ibland så tappar jag balansen och svajar till men då hjälper min älskade sambo mig. Han stöttar mig och står vid min sida vad som än händer. Jag har levt i 41 år men det är nu som jag känner att livet börjar ta fart och det åt rätt riktning. 

Jag vet att jag ibland kommer gå tillbaka till livet som var. Och bli ledsen över det som jag aldrig fick: ett liv i trygghet. Det som var kan jag aldrig förändra men livet framför mig kan jag vara med och bestämma om. Det är det jag ska försöka göra hädanefter.

Det blev ett öppet blogginlägg, men det var mina tankar i denna stund. Ha en bra kväll <3

1 kommentar:

  1. Jag måste bara säga att Jesus älskar dig och Han vet vad är mening med ditt liv! Han har en underbar framtid till dig! Ge honom en chans att visa det!! Kram / Karen

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...